Nagrzej piekarnik do 120oC. Olej wlej do garnka i postaw garnek na ogniu. Olej rozgrzej do temperatury 180oC.
Płatki kukurydziane pokrusz w dłoniach i przesyp do dużej miski. Do płatków wsyp mąkę, ostrą paprykę, sól i pieprz do smaku. Jajka wbij do osobnej miski i roztrzep widelcem.
Podudzia z kurczaka maczaj w jajku i obtaczaj w panierce. Czynność powtórz tak, aby każde podudzie zostało panierowane dwa razy. Panierowane podudzia kładź na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor przez 2-3 minuty.
Usmażonego kurczaka kładź na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Następnie przełóż podudzia na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Gotowego kurczaka podawaj z sosem meksykańskim.