Krupnik błyskawiczny
Przepis na:
Krupnik błyskawiczny
Składniki przepisu:
  • 50 g kaszy bulgur Marysia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 3 liście laurowe Na Szlaku Smaku
  • 6 ziarenek ziela angielskiego Na Szlaku Smaku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 3 młode ziemniaki
  • 1/2 pora
  • 2 gałązki koperku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1,2 l bulionu warzywnego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Młode warzywa umyj, nie obieraj ze skórki. Warzywa pokrój w talarki. Ziemniaki pokrój w grubą kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż przez 2 minuty. Zalej warzywa bulionem, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadź wywar do wrzenia, wsyp kaszę bulgur i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Gotową zupę przypraw solą i pieprzem. Krupnik podawaj z posiekaną natka pietruszki i koperkiem.