Krewetki z patelni
Przepis na:
Krewetki z patelni
Składniki przepisu:
  • 2 opakowania krewetek Master Fish
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 2 bagietki
  • 1 opakowanie zielonej fasolki Zaczarowany Ogród
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 4 gałązki bazylii
  • 2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 8 łyżek białego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • kawałek parmezanu
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Krewetki obierz z pancerzyków. Bagietkę zapiecz przez 5-6 minut w piekarniku. Fasolkę przelej wrzątkiem na sitku. Pomidorki opłucz i przekrój na połówki.

Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Na gorący tłuszcz wrzuć krewetki i smaż przez 1 minutę. Następnie wlej białe wino i zaczekaj, aż odparuje. Do krewetek dodaj pomidorki i fasolkę szparagową. Smaż całość jeszcze przez 3 minuty.

Gotowe krewetki podawaj z tartym parmezanem, listkami bazylii i bagietką.