Krem z pora i jabłek
Przepis na:
Krem z pora i jabłek
Składniki przepisu:
  • 2 pory
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 jabłko
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 kromki pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
  • 1 łyżka masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 100 ml soku jabłkowego Zaczarowany Ogród
  • 800 ml bulionu warzywnego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Jabłka obierz i pokrój na mniejsze cząstki. Pora pokrój w półplasterki. Marchew obierz i pokrój w talarki.

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią pora i smaż 2-3 minuty. Następnie dodaj ziemniaki i marchew. Smaż warzywa kolejne 3 minuty. Po tym czasie dodaj jabłka, wlej sok oraz bulion. Całość zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Gotową zupę zblenduj na krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Z pieczywa tostowego wykrój skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Na patelnie rozgrzej masło i usmaż na nim grzanki. Krem z pora i jabłek podawaj z grzankami i natką pietruszki.