@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Krem z pieczarek na ostro
Przepis na:
Krem z pieczarek na ostro
Składniki przepisu:
  • 500 g pieczarek Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżka majeranku Na Szlaku Smaku
  • garść płatków migdałowych Bacalis
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • ½ papryczki habanero
  • garść listków natki pietruszki
  • 150 ml śmietanki 18% UHT Mleczna Polana
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pieczarki opłucz pod bieżącą wodą. Marchew obierz i pokrój w talarki. Ziemniaki obierz, a następnie pokrój w grubsze plastry. Cebulę obierz i pokrój w plasterki.

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć na nią cebulę i smaż około 1 minuty. Następnie dodaj marchew, ziemniaki oraz drobno posiekaną papryczkę habanero. Smaż kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w plastry pieczarki i smaż jeszcze przez 2 minuty. Następnie zalej warzywa bulionem i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Gotową zupę zblenduj na gładki krem. Śmietankę wlej do miski, zahartuj gorącą zupą i wlej ją do garnka. Zupę zamieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Krem z pieczarek podawaj z uprażonymi płatkami migdałów i siekaną natką pietruszki.