Krem z marchewki z migdałami
Przepis na:
Krem z marchewki z migdałami
Składniki przepisu:
  • 0,5 kg marchwi
  • olej słonecznikowy Marysia
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki kolendry
  • 1 cebula
  • 1 duży ziemniak
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych Bacalis
  • 1 puszka zielonego groszku Zaczarowany Ogród
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę pokrój w piórka, ziemniaka w duże kawałki, a marchew w pół-talarki, z chili usuń pestki. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj marchew, po chwili ziemniaka i chili, zalej bulionem i gotuj do miękkości (około 20 min). Po ugotowaniu dopraw solą i zblenduj na gładką zupę. Podawaj z groszkiem płatkami migdałowymi i jogurtem, udekoruj ziołami.