Krem z ciecierzycy
Przepis na:
Krem z ciecierzycy
Składniki przepisu:
  • 300 g ciecierzycy z zalewy
  • sól, do smaku
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 150 ml śmietanki UHT 18% Mleczna Polana
  • 900 ml bulionu
  • 4 łyżki mixu ziaren do sałatek Bacalis
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i pokrój w paseczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Masło rozpuść w garnku i wrzuć na nie cebulę. Smaż na złoty kolor przez 2-3 minuty.

Następnie dodaj czosnek, zamieszaj i smaż przez minutę. Po tym czasie dodaj ziemniaki i smaż przez 2 minuty. Dodaj ciecierzycę i wlej bulion. Całość zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez 10-12 minut. Gotową zupę zblenduj na krem.

Gorącą zupą zahartuj śmietankę i wlej ją do zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mix ziaren upraż na suchej patelni. Krem z ciecierzycy podawaj z mixem ziaren.