@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Krem z brokułów z parmezanem
Przepis na:
Krem z brokułów z parmezanem
Składniki przepisu:
  • 1 brokuł
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • sól do smaku
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • ½ selera
  • ½ pora
  • 6 ząbków czosnku Zaczarowany Ogród
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 50 g groszku ptysiowego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Zupa:
Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj pokrojonego w pół-talarki pora i roztarty czosnek, przesmaż przez 5 minut. Zalej 1,5 l wody, dodaj pokrojoną w kostkę marchew i selera. Doprowadź zupę do wrzenia, dodaj podzielonego na różyczki brokuła. Gotuj do miękkości przez ok. 15 minut. Dopraw solą i zblenduj na gładką zupę.

Podawaj z tartym parmezanem, groszkiem ptysiowym i startą skórką z cytryny. Jeżeli lubisz bardziej ostre smaki dodaj ½ posiekanej papryczki chili.