Kokosowy pudding z tapioki
Przepis na:
Kokosowy pudding z tapioki
Składniki przepisu:
  • ¼ szkl. tapioki
  • 1 mango
  • 2 garści malin
  • 4 gałązki mięty
  • 1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
  • 50 g białej czekolady Choco Charlie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni. Tapiokę opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj tapiokę i cukier.

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Mango obierz ze skórki i oddziel miąższ od pestki. Miąższ pokrój w kostkę.

Gotowy pudding przełóż do szklanek. Na puddingu ułóż mango i maliny. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi i startą białą czekoladą. Pudding podawaj udekorowany listkami mięty.