Przepis na:
Kokosowe trufle jaglane
Składniki przepisu:
  • 100 g kaszy jaglanej Marysia
  • 100 g białej czekolady Choco Charlie
  • 1/3 szkl. cukru pudru
  • 1 ½ szkl. wiórków kokosowych Bacalis
  • 25 szt. migdałów Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Migdały sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Cukier puder oraz szklankę wiórków kokosowych umieść w dzbanku blendera i zmiksuj na sypko.

Ugotowaną kaszę przesyp do miski. Dodaj do niej rozpuszczoną białą czekoladę i zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Następnie dodaj do masy zmiksowane wiórki kokosowe i wyrób ręką.

Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie z przestudzonej masy odrywaj kawałki i formuj trufle. W środek każdej trufli włóż po 1 migdale. Gotowe trufle obtaczaj w wiórkach kokosowych.