Kluski na parze z rabarbarem
Przepis na:
Kluski na parze z rabarbarem
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie klusek na parze Go tove
  • 100 ml wody niegazowanej Aqua Rosa
  • 100 ml śmietanki 30% UHT Mleczna Polana
  • 6 łodyg rabarbaru
  • 3 gałązki świeżej mięty
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 czubata łyżka kiesielu wiśniowego Fruktonada
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Na Szlaku Smaku
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru pudru
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kluski przygotuj według przepisu na opakowaniu. Łodygi rabarbaru obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej suchą patelnię. Wsyp na nią cukier i poczekaj aż zacznie się rozpuszczać. Wrzuć pokrojony rabarbar i przesmaż ok. 5 minut. Dodaj cynamon oraz wodę i doprowadź do wrzenia. Kisiel rozmieszaj z odrobiną wody i zagęść nim sos. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i łyżeczką soku z cytryny.

Kluski podawaj z sosem rabarbarowym, bitą śmietaną i świeżą miętą.