Przepis na:
Kawa mrożona z lodami
Składniki przepisu:
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej Baristado Classic
  • 6 gałek lodów waniliowych Finezja
  • 400 ml mleka 3,2% UHT Mleczna Polana
  • 150 ml śmietanki 36% UHT Mleczna Polana
  • 50 g gorzkiej czekolady Conchador
  • 4 łyżki płatków migdałowych Bacalis
  • 4 kostki lodu
  • 1 garść listków mięty
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Do naczynia miksera nałóż lody waniliowe, dodaj kawę rozpuszczalną, mleko i kostki lodu. Zmiksuj na gładką masę. Śmietankę ubij na sztywno.

Gotową kawę przelej do szklanek. Udekoruj bitą śmietaną, startą czekoladą i uprażonymi płatkami migdałowymi. Kawę podawaj udekorowaną listkami mięty.