Kaszanka:
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Czosnek obierz, zmiażdż nożem i również posiekaj w drobną kosteczkę. Usmaż cebulę na maśle na złoty kolor, a następnie dodaj posiekany czosnek, cząber, gorczycę i musztardę. Smaż całość około 1 minuty, dopraw solą i pieprzem i przełóż do miseczki, do wystudzenia.
Ciasto francuskie pokrój na 4 prostokąty i ułóż na środku cebulę. Połóż na to obrany i przecięty wzdłuż kawałek kaszanki i zawiń. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem i piecz w temp. 210 ºC przez około 15 min.
Dodatki:
Ketchup połącz z majonezem i tabasco. Jedno jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Drugie jabłko posiekaj w słupki. Do jabłek dodaj roztarty czosnek, majeranek i chrzan. Wymieszaj i podawaj z kaszanką w cieście.