Kaszanka w cieście francuskim
Przepis na:
Kaszanka w cieście francuskim
Składniki przepisu:
  • 2 SZT. KASZANKI FIESTA GRILLESTA
  • 1 ŁYŻKA MUSZTARDY DIJON
  • SÓL, SZCZYPTA DO SMAKU
  • PIEPRZ CZARNY NA SZLAKU SMAKU, SZCZYPTA DO SMAKU
  • 2 SZT. ZIELONEGO JABŁKA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻKA CHRZANU NA SZLAKU SMAKU
  • 2 ŁYŻKI KECZUPU ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻKA MAJONEZU NA SZLAKU SMAKU
  • 1 ŁYŻECZKA TABASCO
  • 1 ARKUSZ CIASTA FRANCUSKIEGO GO TOVE
  • 2 ŁYŻKI MASŁA EKSTRA MLECZNA POLANA
  • 1 ŁYŻKA MLEKA MLECZNA POLANA
  • 1 JAJKO
  • 2 SZT. CEBULI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO CZĄBRU
  • 1 ŁYŻKA GORCZYCY W ZIARNACH
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kaszanka:
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Czosnek obierz, zmiażdż nożem i również posiekaj w drobną kosteczkę. Usmaż cebulę na maśle na złoty kolor, a następnie dodaj posiekany czosnek, cząber, gorczycę i musztardę. Smaż całość około 1 minuty, dopraw solą i pieprzem i przełóż do miseczki, do wystudzenia.

Ciasto francuskie pokrój na 4 prostokąty i ułóż na środku cebulę. Połóż na to obrany i przecięty wzdłuż kawałek kaszanki i zawiń. Posmaruj jajkiem roztrzepanym z mlekiem i piecz w temp. 210 ºC przez około 15 min.

Dodatki:

Ketchup połącz z majonezem i tabasco. Jedno jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Drugie jabłko posiekaj w słupki. Do jabłek dodaj roztarty czosnek, majeranek i chrzan. Wymieszaj i podawaj z kaszanką w cieście.