@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Kanapeczki z awokado i krewetkami
Przepis na:
Kanapeczki z awokado i krewetkami
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie krewetek Master Fish
  • 1/4 pęczka kolendry
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • sól, do smaku
  • 1 bagietka
  • 1 łyżka masła ekstra Mleczna Polana
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 2 awokado
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1/4 papryczki chili
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Awokado przekrój na pół i za pomocą łyżki wydrąż miąższ, dodaj łyżkę oliwy i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Za pomocą blendera wszystko zmiksuj na gładką pastę.

Dopraw solą i dodaj drobno posiekaną papryczkę chili.

Krewetki obierz ze skorupek. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, przełóż na nią krewetki i smaż przez 1 minutę. Następnie dodaj masło i czosnek. Wciśnij sok z połowy cytryny i przełóż krewetki na drugą stronę. Smaż kolejną minutę. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek.

Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.

Bagietkę pokrój na kanapeczki. Na kanapeczki nakładaj pastę z awokado, posiekaną kolendrę, krewetki i pomidorki koktajlowe.