Kajmakowe tiramisu
Przepis na:
Kajmakowe tiramisu
Składniki przepisu:
  • 150 g biszkoptów Sielanka
  • 100 g wiśni bez pestek Zaczarowany Ogród
  • 150 g masy kajmakowej
  • 250 g mascarpone
  • 3 łyżki kawy Baristado Crema
  • 4 łyżki płatków migdałowych Bacalis
  • 4 gałązki mięty
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kawę rozpuść w 250 ml wrzątku. Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Mascarpone utrzyj  z masą kajmakową na jednolitą masę.

Biszkopty maczaj w kawie i układaj na dnie szklanek. Następnie nałóż masę kajmakową i wiśnie. Powtarzaj czynność o wykończenia składników.

Wierzch deseru posyp płatkami migdałów. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.