@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Japońska zupa ramen
Przepis na:
Japońska zupa ramen
Składniki przepisu:
  • 2 jajka M Marysia z wolnego wybiegu
  • 1 l bulionu wołowego
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 40 ml sosu sojowego
  • 200 g makaronu chow mein
  • 6 pieczarek Zaczarowany Ogród
  • 2 cebule dymki
  • 1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
  • ½ papryczki chili
  • kawałek imbiru
  • 100 g pędów bambusa
  • garść kiełków
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pieczarki opłucz i pokrój w plasterki. Dymkę ze szczypiorkiem posiekaj. Imbir obierz ze skórki i pokrój w plasterki Makaron chow mein ugotuj według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotuj na półtwardo.

Bulion doprowadź do wrzenia. Dodaj do niego zmiażdżony czosnek, plasterki imbiru, pokrojone pieczarki oraz sos sojowy. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Do miseczek nałóż makaron chow mein i zalej go bulionem. Następnie nałóż po połówce jajka, pędy bambusa, posiekaną papryczkę chili, dymkę i plasterki pieczarek. Zupę ramen podawaj skropioną olejem sezamowym i udekorowaną świeżymi kiełkami.