@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Jajko sadzone z kurkami
Przepis na:
Jajko sadzone z kurkami
Składniki przepisu:
  • 4 kromki pieczywa tostowego Wypiekarnia i Ciachownia
  • 200 g kurek
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 4 jajka M Marysia
  • 2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 100 ml oleju słonecznikowego Marysia
  • pieprz Na Szlaku Smaku
  • sól
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kurki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej suchą patelnię, wrzuć na nią kurki i smaż je około 2 minut. Jeżeli grzyby puszczą dużo wody, zlej jej nadmiar z patelni. Następnie do podsmażonych kurek dodaj masło. Gdy masło nabierze orzechowej barwy, energicznie zamieszaj zawartość patelni i dodaj posiekaną natkę pietruszki. Zamieszaj kurki, dopraw do smaku solą i pieprzem i zestaw z ognia.

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i przesmaż pieczywo tostowe z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni rozgrzej resztę oleju, wbij  jajka i smaż na małym ogniu około 3 minut. Usmażone jajka nałóż na tosty, na wierzch nałóż kurki z natką pietruszki.