Przepis na:
Jajka zapiekane w tostach
Składniki przepisu:
  • 4 kromki pieczywa tostowego 3 ziarna Wypiekarnia i Ciachownia
  • sól
  • 4 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 4 jajka M Marysia
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • ½ papryczki chili
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • pieprz Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Skrop oliwą i wymieszaj.

Za pomocą szklanki wykrój otwory w tostach. Na patelni rozgrzej masło i wyłóż na nie tosty. Smaż na małym ogniu na złoty kolor. Następnie przewróć na drugą stronę i w każdy otwór wbij jajko. Smaż na małym ogniu przez 3-4 minuty, aż jajka się zetną. Dopraw jajka solą i pieprzem.

Tosty podawaj z sałatką i świeżo posiekanym szczypiorkiem.