@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Jajka faszerowane z szynką
Przepis na:
Jajka faszerowane z szynką
Składniki przepisu:
  • 8 jaj Marysia
  • 5 liści sałaty lodowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu Na Szlaku Smaku
  • 100 g szynki konserwowej
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka musztardy Zaczarowany Ogród
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • sól
  • pieprz czarny Na Szlaku Smaku
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i rozgnieć widelcem. Szynkę i natkę posiekaj i dodaj do żółtek. Dodaj majonez, posiekany szczypiorek, musztardę, startą rzodkiewkę (kilka zostaw do dekoracji). Dodaj kukurydzę, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Nałóż do środka jajek i udekoruj listkami natki, tartą rzodkiewką i ułóż na liściach sałaty.