Jaglanka z orzechami
Przepis na:
Jaglanka z orzechami
Składniki przepisu:
  • 200 g kaszy jaglanej Marysia
  • 500 ml mleka UHT 3,2% Mleczna Polana
  • 4 łyżki miodu lipowego Zaczarowany Ogród
  • 2 garści orzechów włoskich Bacalis
  • 2 garści suszonej żurawiny Bacalis
  • sól, szczypta
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kaszę jaglaną przesyp na sitko i opłucz pod bieżącą wodą. Następnie przesyp kaszę do rondla i zalej mlekiem. Dodaj szczyptę soli, postaw rondel na małym ogniu i gotuj pod przykryciem przez 12-15 minut. Gotową kaszę przełóż do miseczek i polej miodem. Na wierzchu ułóż grubo siekane orzechy włoskie i suszoną żurawinę.