Przepis na:
Jabłkowe lizaki
Składniki przepisu:
  • 2- 3 jabłka
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady Conchador
  • 1 łyżka pokrojonych pistacji Bacalis
  • 1 łyżka pokrojonych orzechów włoskich Bacalis
  • 1 łyżka wiórków kokosowych Bacalis
  • 1 łyżka pokrojonych moreli Bacalis
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Jabłka umyj, osusz i pokrój w grube plastry – min. 0,5 cm, tak by swobodnie wbić drewniany patyczek.

Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Plastry jabłek nabij na patyczki. Zanurz do połowy w roztopionej czekoladzie.

Następnie podsyp siekanymi bakaliami wg swojego uznania i odłóż lizaki jabłkowe na papier do pieczenia, by stężała czekolada.