@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Jabłko w cieście francuskim (4 porcje)
Przepis na:
Jabłko w cieście francuskim (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 1/2 opakowanie ciasta francuskie Go tove
  • 200 g jabłek prażonych w słoiku Zaczarowany Ogród
  • ½ łyżeczki cynamonu Na Szlaku Smaku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • papier do pieczenia Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwiń.

Prażone jabłka wyłóż do miseczki i wymieszaj z cynamonem. Jabłka przełóż na połowę ciasta, pozostawiając rant wzdłuż brzegów ciasta. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Przykryj jabłka drugą połową ciasta. Brzegi ciasta lekko dociśnij.

Ciasto przełóż na blaszkę, natnij nożem w poprzek jego wierzch. Następnie posmaruj wierzch jajkiem i posyp cukrem.

Piecz ciastko przez 15-17 minut w temperaturze 180 stopni.