@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.png);} }
Hot dog w cieście francuskim
Przepis na:
Hot dog w cieście francuskim
Składniki przepisu:
  • ½ arkusza ciasta francuskiego Go tove
  • 4 parówki z szynki Rzeźnik Szymon
  • 2 plastry sera gouda Mleczna Polana
  • 2 łyżki mleka Mleczna Polana
  • 1 jajko L Marysia
  • 2 ogórki w sosie musztardowym Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki ketchupu łagodnego Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej premium Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżka sezamu
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 180oC. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 4 równe kwadraty. Ogórki pokrój w plasterki. Na każdym płacie ciasta francuskiego ułóż pół plasterka żółtego sera, łyżeczkę ketchupu i musztardy, parówkę oraz plasterki ogórka. Zawiń ciasto wokół parówki. Wierzch posmaruj jajkiem rozbełtanym z mlekiem i posyp sezamem. Piecz 15 minut aż ciasto nabierze złotego koloru, a parówka się zarumieni.