Gulasz węgierski z indyka
Przepis na:
Gulasz węgierski z indyka
Składniki przepisu:
  • 2 filety z idnyka
  • 1 łyżeczka majeranku Na Szlaku Smaku
  • 1 łyżeczka papryki ostrej Na Szlaku Smaku
  • 200 g kaszy bulgur Marysia
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 1 kartonik przecieru pomidorowego Zaczarowany Ogród
  • 100 ml bulionu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kaszę bulgur ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Filet z indyka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Paprykę przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

Na dużej patelnie rozgrzej olej i wrzuć na nią cebulę. Smaż 2-3 minuty, dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę. Po upływie czasu dodaj indyka i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj paprykę i paprykę ostrą. Całość dokładnie wymieszaj.

Dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj przecier pomidorowy i gotuj 10 minut. Na koniec dopraw gulasz majerankiem. Gulasz podawaj z kaszą bulgur udekorowany świeżo posiekaną natką pietruszki.