@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Przepis na:
Gofrowy tort z kremem czekoladowym i oreo (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 12 MAŁYCH GOFRÓW
  • 600 ML ŚMIETANKI 30 % UHT MLECZNA POLANA
  • 60 G CUKRU
  • 2 ŁYŻKI KREMU CZEKOLADOWEGO CHOCO CHARLIE
  • 4 SZT. CIASTEK OREO
  • 1 SŁOIK DŻEMU TRUSKAWKOWEGO ZACZAROWANY OGRÓD
  • 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY SIELANKA
  • 4 ŁYŻKI ORZECHÓW LASKOWYCH BACALIS
  • MELISA DO DEKORACJI
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Orzechy upiecz w temperaturze 160°C przez około 15 min, przełóż na ścierkę i obierz. W mikserze ubij śmietankę z cukrem do prawie gęstej konsystencji i podziel na 4 części  (połowa i 2 x 1/4). Do jednej ćwiartki dodaj posiekane ciasteczka, a do drugiej krem czekoladowy. Na blasze połóż papier i 3 sztuki gofrów, posmaruj kremem z oreo, kolejne trzy gofry posmaruj dżemem, kolejno trzy gofry i posmaruj kremem z czekoladą, kolejne trzy gofry i teraz cały tort posmaruj ubitą śmietanką. Rozpuść czekoladę i polej nią tort, posyp pieczonymi orzechami i wstaw do lodówki na 2 h. Tort podawaj po schłodzeniu udekorowany listkami melisy.