Galaretka kawowa
Przepis na:
Galaretka kawowa
Składniki przepisu:
  • 2 łyżki kawy Baristado Crema
  • 150 ml śmietanki 36% Mleczna Polana
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka żelatyny Marysia
  • 1 torebka bitej śmietany Mleczna Polana
  • 50 g mlecznej czekolady Choco Charlie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kawę przesyp do miski i zalej 350 ml wrzątku. Żelatynę rozpuść w 50 ml wrzątku i wlej do kawy. Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj i przelej kawę do 4 pucharków.

Pucharki wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Bitą śmietanę przesyp do miski, dodaj śmietankę i ubij na sztywną pianę. 

Ubitą śmietaną udekoruj galaretki. Przed podaniem posyp deser startą czekoladą.