Filet z indyka po neapolitańsku
Przepis na:
Filet z indyka po neapolitańsku
Składniki przepisu:
  • 6 PLASTRÓW FILETA PO 250 G
  • CZOSNEK GRANULOWNY NA SZLAKU SMAKU
  • PIEPRZ KOLOROWY
  • 1 SŁOIK POMIDORÓW KROJONYCH PASTA LA VISTA
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE
  • 1 OPAK. SERA MOZZARELLA KULKI MINI
  • CEBULA
  • OLEJ
  • PAPRYKA SŁODKA NA SZLAKU SMAKU
  • PAPRYKA OSTRA NA SZLAKU SMAKU
  • ZIOŁA PROWANSALSKIE NA SZLAKU SMAKU
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

1. Filety oprósz przyprawami i odstaw na 2h.
2. Po wskazanym czasie posmaruj delikatnie olejem i ułóż na rozgrzanym grillu. 
3. Grilluj 5 minut, po czym obróć na drugą stronę.
4. Na już upieczonej stronie ułóż posiekaną cebulę, pocięte w paseczki suszone pomidory oraz pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe.
5. Po 2 minutach oprósz pomidorki mozzarellą.
6. Grilluj jeszcze 5 minut.