Przepis na:
Faszerowana cukinia
Składniki przepisu:
  • 2 OPAKOWANIA SERA FETA
  • 2 CUKINIE
  • 8 POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH
  • 1/2 SŁOIKA POMIDORÓW SUSZONYCH ZACZAROWANY OGRÓD
  • 4 GAŁĄZKI ŚWIEŻEJ BAZYLII
  • 2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK PHILOSOPHIE
  • PIEPRZ CZARNY MIELONY NA SZLAKU SMAKU DO SMAKU
  • SÓL DO SMAKU
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cukinie dokładnie umyj, przekrój na pół i wydrąż pestki. Przygotuj farsz: ser feta pokrusz, pomidory suszone pokrój w kostkę. Składniki farszu wymieszaj w misce, nie doprawiaj. Połówki cukinii dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie ją nafaszeruj.

Przygotuj cztery kawałki folii aluminiowej. Posmaruj je oliwą, a następnie zawiń w nie cukinię. Rozgrzej patelnię, połóż na niej cukinie farszem do góry. Smaż na małym ogniu przez 10 minut. Gotowe cukinie podawaj z pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią.