Przepis na:
Eskalopki wieprzowe (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • Polędwiczka wieprzowa, 300 g
  • Mąka pszenna Marysia, 50 g
  • Migdały w płatkach Bacalis, 40 g
  • Jajko, 2 szt.
  • Sól, pieprz, do smaku
  • Olej Marysia, 5 łyżek
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na grube plastry. Używając dłoni, delikatnie rozgnieć każdy plaster mięsa na desce. Dopraw mięso solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzej olej. Obtaczaj mięso w mące i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone mięso połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Brokuł ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Płatki migdałów upraż na suchej patelni.

Eskalopki podawaj z ugotowanym brokułem posypanym uprażonymi płatkami migdałów.