Domowe pasty do pieczywa
Przepis na:
Domowe pasty do pieczywa
Składniki przepisu:
  • 1 puszka tuńczyka w oleju Master Fish
  • 2 bagietki
  • sól, szczypta do smaku
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 2 jajka ugotowane na twardo bio Wysoka Grzęda
  • 2 łyżki kaparów
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 6 łyżek oliwy z oliwek Philosophie
  • 1 cytryna
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 gałązki świeżego koperku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Pasty:

Pasta 1 – Ciecierzycę (wraz z częścią wody) przełóż do wysokiego naczynia, dodaj sól, 4 łyżki oliwy i zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj posiekane kapary i posiekaną natkę pietruszki.

Pasta 2 – Jajka rozgnieć widelcem, dodaj tuńczyka i dokładnie wymieszaj. Dodaje posiekane oliwki, 2 łyżki oliwy, oraz sok i skórkę z cytryny. Połącz i dopraw szczyptą soli. Udekoruj świeżym koperkiem.

Pasty podawaj z upieczoną bagietką.