Domowe „muesli” z jogurtem i owocami
Przepis na:
Domowe „muesli” z jogurtem i owocami
Składniki przepisu:
  • 600 ML JOGURTU NATURALNEGO MLECZNA POLANA
  • 50 G ŻURAWINY SUSZONEJ BACALIS
  • 30 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH BACALIS
  • 1 ŁYŻKA OLEJU SŁONECZNIKOWEGO MARYSIA
  • 20 G CUKRU
  • SÓL DO SMAKU
  • 3 BIAŁKA JAJEK L MARYSIA
  • 50 G PŁATKÓW OWSIANYCH MARYSIA
  • 30 G SIEMIENIA LNIANEGO MARYSIA
  • 100 G ŚWIEŻYCH MALIN
  • 100 G BORÓWEK AMERYKAŃSKICH
  • 100 G ORZECHÓW NERKOWCA BACALIS
  • 50 G ORZECHÓW WŁOSKICH BACALIS
  • 50 G RODZYNEK BACALIS
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

W misce ubij na sztywno białka jaj ze szczyptą soli. Dodaj cukier oraz olej i dokładnie zmiksuj. Dodaj bakalie, pokrojone orzechy włoskie,  płatki owsiane, siemię lniane i dokładnie wymieszaj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekaj w temperaturze 160oC przez około 15 min, następnie przekręć muesli na drugą stronę i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź i połam na kawałki. Muesli podawaj z jogurtem i owocami.