Deser z kruszonką
Przepis na:
Deser z kruszonką
Składniki przepisu:
  • 80 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 125 g mąki tortowej Marysia
  • 100 g malin
  • 4 plastry ananasa Zaczarowany Ogród
  • 4 gałązki mięty
  • 80 g cukru pudru
  • 4 łyżki cukru
  • 1 torebka budyniu śmietankowego Mleczna Polana
  • 1 puszka mleka kokosowego Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Masło pokrój na małe kawałeczki przełóż do miski. Dodaj mąkę, cukier puder i szybko zagnieć kruszonkę. Kruszonkę przesyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzej do 160oC. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. Gotową kruszonkę przesyp do miski  i wystudź. Przygotuj cztery szklanki. Na dnie rozłóż kruszonkę.

Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu, na mleku kokosowym z dodatkiem cukru. Gotowy budyń przełóż do szklanek. Plastry ananasa pokrój na małe kawałki. Wierzch deseru udekoruj ananasem i malinami. Deser z kruszonką podawaj z listkami świeżej mięty.