Czekoladowe muffiny z wiśnią
Przepis na:
Czekoladowe muffiny z wiśnią
Składniki przepisu:
  • 2 jajka L Marysia
  • 125 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 150 g mąki tortowej Marysia
  • 120 g cukru
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
  • 100 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
  • 50 g mlecznej czekolady Choco Charlie
  • 300 g konfitury wiśniowej Zaczarowany Ogród
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Foremkę na muffiny wyłóż papilotkami. Masło przełóż do rondla i postaw go na małym ogniu. Gdy masło zacznie się rozpuszczać, dodaj do niego połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Zdejmij rondelek z ognia, odczekaj 2-3 minuty i dokładnie wymieszaj jego zawartość.

Następnie dodaj konfiturę wiśniową, cukier oraz jajka i dokładnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą, dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia. Zamieszaj ciasto do jednolitej konsystencji. Gotowym ciastem napełnij papilotki do ¾ wysokości.

Blachę wstaw do nagrzanego do 160oC piekarnika i piecz przez 25 minut. Gotowe babeczki wystudź. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem i udekoruj wiórkami z mlecznej czekolady.