Przepis na:
Czekoladowa pizza z bananami
Składniki przepisu:
  • 1 OPAKOWANIE CIASTA FRANCUSKIEGO GO TOVE
  • 1 JAJKO L MARYSIA
  • 1 ŁYŻKA MLEKA MLECZNA POLANA
  • 2 BANANY
  • 100 G TRUSKAWEK
  • 150 G KREMU CZEKOLADOWEGO CHOCO CHARLIE
  • 3 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH BACALIS
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Ciasto francuskie przełóż na papier do pieczenia. Odetnij 1-1,5 cm rantów, brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem z mlekiem i przykryj odciętym kawałkiem, tworząc dookoła ciasta rant. Cały środek posmaruj kremem, poukładaj plastry bananów i posyp wiórkami. Piecz w temp. 210oC przez około 15 minut. Gotowe ciasto podawaj ze świeżymi truskawkami pokrojonymi w plasterki.