Crostini
Przepis na:
Crostini
Składniki przepisu:
  • 2 bagietki
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
  • 200 g wędzonego łososia
  • 2 awokado
  • ½ cytryny
  • 4 gałązki koperku
  • 1 ząbek czosnku Zaczarowany Ogród
  • 2 łyżki majonezu Wytworny Na Szlaku Smaku
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
  • 1 łyżka oliwy z oliwek Philosophie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej piekarnik do 160oC. Bagietkę przekrój na pół. Obie połówki posmaruj rozkrojonym ząbkiem czosnku. Bagietkę skrop oliwą i wstaw do piekarnika na 4-5 minut.

Majonez i śmietanę przełóż do miseczki i wymieszaj. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i skórkę. Miąższ pokrój w cienkie paseczki.

Podgrzaną bagietkę posmaruj sosem majonezowym. Ułóż na niej kawałki łososia i awokado. Całość skrop sokiem z cytryny i udekoruj koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.