Budyniowe muffiny
Przepis na:
Budyniowe muffiny
Składniki przepisu:
  • 2 jajka L Marysia
  • 4 łyżki śmietanki UHT 18% Mleczna Polana
  • 100 g mąki tortowej Marysia
  • 50 g budyniu śmietankowego Mleczna Polana
  • 140 g cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Marysia
  • 100 ml oleju rzepakowego Marysia
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Piekarnik nagrzej do 170oC. Blaszkę na muffinki wyłóż papilotkami. Jajka wbij do miski. Wlej olej, śmietankę i rozmieszaj.

Następnie dodaj partiami cukier, proszek budyniowy, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj. 

Ciastem napełnij papilotki. Blaszkę wstaw do piekarnika i piecz przez 15-20 minut. Gotowe muffiny posyp cukrem pudrem.