Przepis na:
Budyń jaglany z niespodzianką
Składniki przepisu:
  • 200 g kaszy jaglanej Marysia
  • 150 ml mleka 1,5 % UHT Mleczna Polana
  • 2 banany
  • 2 gałązki mięty
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady Choco Charlie
  • 4 łyżki konfitury z wiśni Zaczarowany Ogród
  • 4 łyżki kółeczek zbożowych Ringozaury Mleczna Polana
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przełóż do rondla i zalej mlekiem. Podgrzewaj kaszę na małym ogniu. Dodaj do niej połamaną na małe kawałki mleczną czekoladę. Zestaw rondelek z ognia. Zawartość rondla przełóż do dużej miski. Dodaj obrane ze skórki banany i zmiksuj blenderem na gładką masę.

Gotowy budyń przełóż do miseczek. Udekoruj płatkami i konfiturą z wiśni. Podawaj z listkami mięty.