Bruschetta z pomidorami i serem
Przepis na:
Bruschetta z pomidorami i serem
Składniki przepisu:
  • 8 kromek pieczywa tostowego pszennego Wypiekarnia i Ciachownia
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 pomidory
  • 4 gałązki świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • 1/2 łyżeczki oregano Na Szlaku Smaku
  • pieprz Na Szlaku Smaku
  • sól
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Czosnek obierz, przekrój na połówki i natrzyj nimi kromki pieczywa. Następnie skrop pieczywo 2 łyżkami oliwy. Rozgrzej patelnię i ułóż na niej pieczywo oraz połówki czosnku. Obsmaż z obu stron po 1 minucie na złoty kolor.

Pomidory pokrój w kostkę i przełóż do miski. Listki bazylii posiekaj w paseczki i dodaj do pomidorów. Następnie dodaj oregano, sól, pieprz do smaku i 2 łyżki oliwy. Dokładnie wymieszaj.  Na ciepłych grzankach nałóż pomidory oraz mozzarellę porwaną na kawałki. Bruschettę podawaj ze świeżymi listkami bazylii.