Brownie z gruszką
Przepis na:
Brownie z gruszką
Składniki przepisu:
  • 300 g gorzkiej czekolady Choco Charlie
  • 3 jaja M Marysia
  • 200 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 135 g mąki tortowej Marysia
  • 80 g cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 gruszki
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Masło rozpuść w rondlu i dodaj do niego połamaną na kawałki czekoladę. Zaczekaj, aż czekolada się rozpuści i dokładnie wymieszaj. Dodaj cukier, zamieszaj i poczekaj, aż masa lekko się przestudzi. Jajka wbij do miski, a następnie dodaj do masy czekoladowej na przemian z mąką. Dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.

Masę przełóż do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.

Gruszki obierz ze skórki, przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Połówki gruszek ułóż na wierzchu ciasta. Ciasto piecz przez 20 minut w temperaturze 160oC.Gotowe ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.