Boczniaki z grilla
Przepis na:
Boczniaki z grilla
Składniki przepisu:
  • 400 g boczniaków Zaczarowany Ogród
  • 2 ząbki czosnku Zaczarowany Ogród
  • 2 garści rukoli
  • 1 bagietka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
  • sos 1000 wysp Na Szlaku Smaku, do podania
  • sos czosnkowy Na Szlaku Smaku, do podania
  • pieprz Na Szlaku Smaku, do smaku
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Czosnek obierz, posiekaj drobno i przełóż do miseczki. Do czosnku wlej oliwę i dokładnie wymieszaj. Boczniaki opłucz, przełóż do marynaty i dokładnie wymieszaj.

Rozgrzej patelnię grillową i przełóż na nią boczniaki. Grilluj z obu stron po 1 minucie. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Bagietkę podgrzej w piekarniku i pokrój na cienkie kromki. Sosy przełóż do pojemniczków. Boczniaki podawaj z rukolą, bagietką i sosami.