Ananas z grilla
Przepis na:
Ananas z grilla
Składniki przepisu:
  • 4 plastry świeżego ananasa
  • ½ cytryny
  • 4 gałki lodów waniliowych Finezja Amore Gusto
  • 100 g czekolady gorzkiej Choco Charlie
  • 2 łyżki miodu spadziowego Zaczarowany Ogród
  • 4 łyżki wiórków kokosowych Bacalis
  • ½ łyżeczki różowego pieprzu ziarnistego
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Nagrzej patelnię grillową. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni. Z plastrów ananasa wykrój skórkę i ułóż na suchej patelni grillowej.

Patelnię postaw na ogniu i grilluj ananasa przez 2-3 minuty. Po tym czasie przekręć plastry na drugą stronę. Dodaj miód, sok z cytryny i różowy pieprz. Karmelizuj ananasa przez 2 minuty.

Gotowego ananasa podawaj z lodami. Wierzch ananasa polej rozpuszczoną czekoladą i posyp wiórkami kokosowymi.