Zupa kurkowa
Przepis na:
Zupa kurkowa
Składniki przepisu:

    składnik

    • porcja rosołowa/kawałek żeberka
    • 500 g świeżych kurek
    • 2 szalotki
    • 50 g masła ekstra 82% Mleczna Polana
    • mrożona włoszczyzna Zaczarowany Ogród
    • przyprawy: tymianek, kminek, ziele angielskie, sól i pieprz czarny Na Szlaku Smaku
    • świeże przyprawy: natka pietruszki, koperek
    • 200 ml śmietanki słodkiej 18% Mleczna Polana
    Dodaj wszystkie
    Brak wybranej listy zakupowej
    Przygotowanie przepisu:

    Do garnka wlej 3 litry zimnej wody, włóż porcję rosołową i kawałek żeberka, gotuj 1h. Dodaj włoszczyznę/warzywa mrożone, gotuj 8-10 minut. Dodać przyprawy, ziele angielskie, pieprz czarny.

    W międzyczasie obierz 2 szalotki i pokrój - przesmaż na maśle, kurki oczyść, obierz i dodaj do przesmażonej szalotki. 

    Do zupy dodać świeżo pokrojoną pietruszkę i koperek. Na koniec zupę doprawić tymiankiem, kminkiem, solą i pieprzem i kolendrą. Dodać słodką śmietankę 18%.