Sałatka śledziowa
Przepis na:
Sałatka śledziowa
Składniki przepisu:
  • 4 filety śledziowe bismarck Master Fish
  • pieprz, do smaku
  • 4 ogórki kiszone Zaczarowany Ogród
  • 1 czerwona cebula
  • 1 jabłko
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% Mleczna Polana
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą, przełóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie wyjmij śledzie z wody, osusz i pokrój na małe kawałki.

Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę i sparz wrzątkiem na sitku. Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Jabłko obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.

W miseczce wymieszaj kwaśną śmietanę, musztardę i cukier. Składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj z sosem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj sałatkę świeżo posiekaną natką pietruszki.