Penne z kurkami
Przepis na:
Penne z kurkami
Składniki przepisu:
  • 1 opakowanie makaronu penne pełnoziarnistego Pasta La Vista
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 500 g kurek
  • 1 cebula
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 200 ml śmietany UHT 18% Mleczna Polana
  • 2 łyżki masła ekstra 82% Mleczna Polana
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 150 ml białego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Philosophie
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Kurki oczyść, opłucz i pokrój na mniejsze części. Makaron penne ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej oliwę oraz masło i wrzuć na nią posiekaną cebulę. Smaż cebulę przez 3 minuty, a następnie dodaj do niej kurki i smaż kolejne 3-4 minuty. Na patelnię wlej białe wino i zredukuj. Następnie wlej śmietankę, doprowadź do wrzenia i dodaj ugotowany makaron.

Zawartość patelni zamieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Makaron podawaj z tartym parmezanem i świeżo posiekaną natką pietruszki.