Zupa gulaszowa (4 porcje)
Przepis na:
Zupa gulaszowa (4 porcje)
Składniki przepisu:
  • 300 g łopatki wieprzowej,
  • 1 łyżka papryki słodkiej Na Szlaku Smaku
  • 1 łyżka majeranku Na Szlaku Smaku
  • 2-3 łyżki oleju Marysia
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego Zaczarowany Ogród
  • 1 łyżeczka: papryki ostrej Na Szlaku Smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:

Oczyść i pokrój  warzywa w kostkę. Pokrojone warzywa rozłóż do osobnych miseczek.

Łopatkę pokrój w kostkę. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej olej w garnku. Na olej wyłóż posiekaną cebulę i przesmaż krótko. Następnie dodaj mięso i czosnek.

Smaż na ogniu około 5 minut. Po tym czasie dodaj ziemniaki i marchewkę. Mięso z warzywami smaż 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy.

Zalej 600 ml wody i gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone wcześniej papryki.

Gotową zupę dopraw solą, pieprzem oraz roztartym w dłoniach majerankiem.