Makaron
Przepis na:
Makaron
z warzywami
Składniki przepisu:
  • 200 g makaronu
  • 1 mały bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 100 g sera feta
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • kilka łyżek pesto
  • ulubiona mieszanka ziołowa
  • sól i pieprz do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić na sicie i wymieszać z kilkoma łyżkami pesto.
  2. Bakłażana, dymki i papryki pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z olejem na duży ogień. Mieszając przyrumienić. Pod koniec dodać cukinię pokrojoną w plastry.
  3. W misce wymieszać makaron z pesto wraz z warzywami oraz pokruszoną fetą. Podawać.