mój
ulubiony
POLOmarket
E-SKLEP
Gazetki Promocyjne
POLOkarta i aplikacja
Strefa dla Biznesu
Kariera
Kontakt
Listy zakupowe
pl
en
de
Przepis na:
Chilli
con carne
Składniki przepisu:
500 g mielonej wieprzowiny
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
śmietana, ser żółty i nachosy do podania
2 puszki czerwonej fasoli
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów
2 marchewki
2 cebule
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżeczka pikantnej papryki
1 łyżeczka oregano
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
Cebule i marchewki obrać i pokroić w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, po 5 minutach dodać mięso i podsmażać mieszając.
Gdy mięso się zetnie, dodać fasolę i kukurydzę odlane z zalewy, pomidory oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem około 25-30 minut.
Podawać ze startym serem, śmietaną i nachosami.
NEWSLETTER
ZAPISZ SIĘ
Odbierz swój POLOmagazyn!