Tortilla ziemniaczana
Przepis na:
Tortilla ziemniaczana
z sałatą
Składniki przepisu:
  • 300 g ziemniaków
  • 6 plastrów boczku
  • 50 ml śmietany
  • 5 jajek
  • 2 cebulki dymki
  • pęczek koperku
  • mała puszka kukurydzy
  • 1 łyżka masła
  • sól oraz pieprz do smaku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w 1 cm kostkę.
  2. Dymkę pokroić w talarki, pietruszkę posiekać.
  3. Na łyżce masła podsmażyć ziemniaki oraz pokrojony boczek. Ziemniaki powinny się lekko przyrumienić i zmięknąć.
  4. W misce roztrzepać jajka i wymieszać z kukurydzą, dymką, pietruszką, solą i pieprzem. Wlać do ziemniaków. Smażyć na małym ogniu około 10 minut. Przełożyć delikatnie na drugą stronę lub drugą patelnię i opiec z dwóch stron.
  5. Podawać z sałatą.