@media (min-width: 0px) { #body{background-image:url(files/ban/banner-24.jpg);} }
Zupa
gulaszowa
Składniki:
  • 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego
  • łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • 3 litry wody
  • sól i pieprz
  • 3 papryki
  • 500 g ziemniaków
  • włoszczyzna
  • 2 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • czubata łyżka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie:
  1. Z mięsa wołowego usunąć żyłki. Pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z 2 łyżkami oliwy. Gdy mięso się lekko przyrumieni i włókna się zamkną, przełożyć mięso do garnka.
  2. Obraną włoszczyznę oraz podsmażoną cebulę dodać do mięsa, dolać 3 litry wody, sól, czarny pieprz i gotować 60-70 minut, aż mięso zmięknie.
  3. Paprykę pokroić w kostkę. Wyjąć z garnka włoszczyznę i pokroić w kostkę. Do garnka z mięsem dodać pokrojoną paprykę, paprykę w proszku, majeranek, czosnek i gotować około 20 minut. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i ugotować z niewielką ilością wody.
  4. Do zupy dodać pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki razem z wodą, w której się gotowały oraz koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.