Przepis na:
Zapiekane jajka
z szynką
Składniki przepisu:
  • 4 plastry chleba tostowego
  • 4 plasterki szynki
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • sól, pieprz oraz zioła suszone
  • 1 łyżka masła
Dodaj wszystkie
Brak wybranej listy zakupowej
Przygotowanie przepisu:
  1. Formy do zapiekania wysmarować masłem.
  2. Na dnie każdej ułożyć chleb tostowy i przycisnąć go do ścianek.
  3. Szynkę pokroić w paseczki.
  4. Do kokilek wlać po kilka łyżek pomidorów z puszki, dodać zioła, szynkę i roztarty czosnek. Wbić po 1 jajku i wstawić foremki do nagrzanego piekarnika (180 stopni). 
  5. Piec około 10 minut. Podawać na ciepło. Żółtko powinno być płynne a białko ścięte.